Η ιστορία του τυροκομείου της οικογένειας Σιαφαρίκα, ξεκινά από το 1930. Αρχικά η συλλογή και παραγωγή κασεριού γινόταν σε πέντε μικρές, αλλά άριστα οργανωμένες για την εποχή, μονάδες, οι οποίες βρίσκονταν στα χωριά της ορεινής Πίνδου
Σεβόμενοι τις αρχές μας τα προιόντα μας, όπως παλιά, παράγονται χωρίς καμία επεξεργασία αφαίρεσης λιπαρών του γάλακτος. Επιθυμία μας είναι κάθε οικογένεια που επιλέγει τα προιόντα μας να γεύεται αλλά και να αντιλαμβάνεται την ποιότητα και την πολιτισμική κληρονομιά που κουβαλάμε και θα θέλαμε να παραδώσουμε στους επόμενους
H οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής παραδοσιακών τυριών “Σιαφαρίκα” εδρεύει πλέον στο νομό Γρεβενών, σε μια άρτια και πλήρως εξοπλισμένη μονάδα παραγωγής και επεξεργασίας. Οι κτηνοτρόφοι που συνεργαζόμαστε εκτρέφουν τα κοπάδια τους στα λιβάδια της Πίνδου και με τις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις τους, επιτυγχάνουν την άριστη ποιότητα κατσικίσιου και πρόβειου γάλακτος.
Τα προϊόντα μας ξεχωρίζουν σε ποιότητα και γεύση καθώς είναι φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι μόνο με φρέσκο γάλα χωρίς πρόσθετα, με παραδοσιακές συνταγές αλλά και με σύγχρονα μέσα διατηρώντας την γεύση και την ποιότητα που όλοι θέλουν να έχουν στο τραπέζι τους